Waarom periodiek uw vetkanalen en vetafzuigkanalen laten reinigen? Daarmee zorgt u voor een:
Én bent u gedekt voor uw verzekering in geval van brand. Alleen de (enorm) verhoogde kans op brand is al reden genoeg om minimaal eens per jaar uw vet- of luchtkanaal te laten reinigen.
Krantenkoppen als ‘Restaurant X verwoest na brand in keuken’ komen helaas nog regelmatig voor. Kleine brandjes in de keuken zijn veelal te blussen met een blusdeken. Maar als er eenmaal brand ontstaat in uw vetafzuigkanaal, is er geen houden meer aan. De brandende vetaanslag is lastig te blussen, waardoor in no time een ware catastrofe ontstaat. Daar komt nog eens bij dat u – in geval van verwaarlozing van de schoonmaak – minder of geen schadevergoeding krijgt van uw brand- of opstalverzekering.
Beperk de risico’s met een periodieke schoonmaak door het inschakelen van een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Tijdens het reinigen van uw vetafzuigkanaal nemen onze professionals de volgende elementen mee:
Optioneel:
Extra aandacht voor een brandveilige keukeninrichting kan veel ellende voorkomen. Denk aan voldoende (ventilatie) ruimte rondom apparaten, het gebruik van brandvertragende materialen en extra veiligheidsmaatregelen zoals een blusdeken, voor als de vlam onverhoopt in de pan slaat. Het periodiek laten reinigen van uw vetkanalen is onmisbaar voor een optimale brandveiligheid van uw (groot)keuken.
Bent u verantwoordelijk voor het binnenklimaat in een horecagelegenheid, school, ziekenhuis, verzorgingshuis of ander type verblijf- of bedrijfsruimte? Bekijk ook de pagina ventilatiekanalen reinigen.
Meer weten? Neem gerust contact op. AB helpt u graag aan een schoon, fris én veilig werk- en leefklimaat.